top of page
  • Foto van schrijverErna

Rouw na scheiding

Bijgewerkt op: 6 sep. 2018


Een scheiding is meer dan alleen uit elkaar. Een van de grootste behoeften van mensen is verbinding met andere mensen. Het risico van een verbinding is dat deze kan worden verbroken. Verbreking van een verbinding leidt, zeker als dit een ongewenste verbreking is, tot verlies of conflict of tot beide. Hoe sterker deze verbinding was, hoe groter het verlies. Een scheiding kan een rouwproces op gang brengen. Rouwen blijft een individueel proces en dit proces loopt vaak niet gelijk met het proces van de ander. De reacties op dit verlies zijn zeer divers.

Verdriet is door omgeving wel geaccepteerd maar wat als verdriet andere gevoelens wakker maakt.

Reacties kunnen bijvoorbeeld zijn; Emotionele/psychologische reacties: zoals boosheid, schaamte, schuldgevoel, opluchting, verdoving, dissociatie, concentratieproblemen, angst. Fysieke reacties: zoals vermoeidheid, leeg gevoel in maag, benauwdheid, overgevoeligheid. Gedragsmatige reacties: zoals terugtrekken, vermijding, onverschilligheid, afweer, zoeken.


Loop jij met deze gevoelens rond en voel je de behoefte hierover te praten neem dan even contact met mij op. Misschien kan ik je helpen. Erna Waal, tel 06-50637476 of mail naar info@well-linked.nl

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page