top of page

Groei

Uit onderzoek blijkt dat mensen in een positieve stemming creatiever worden: Ze kunnen beter out of the box denken en komen tot betere en inventievere oplossingen voor problemen (Fredrickson, 2006). Positieve emoties helpen jou te bouwen aan je relaties en aan je gezondheid. Groei is mogelijk door je verbonden te voelen met jezelf en anderen en waarbij je je gerespecteerd voelt voor wie jij bent. 
 

We kunnen niet altijd in een positieve stemming verkeren en is het ook van belang welke manieren je hebt geleerd hoe je met negatieve emoties omgaat. 

Ben jij iemand die actief het probleem aanpakt of oplost of de oorzaak wegneemt dan heb je een probleemgerichte coping. Bij emotiegerichte coping zoek je naar manieren om je beter te voelen, zonder het probleem of de oorzaak ervan aan te pakken. Als het probleem niet opgelost kan worden zoals bijvoorbeeld bij een verlies kan emotiegerichte coping ook een constructieve manier zijn.
 

Rampdenken, jezelf of anderen de schuld geven zijn ook manieren om iets aan te pakken. Deze strategieën zijn niet constructief en je lost er niets mee op. Het draagt ook niets bij om eerder in een positieve stemming te raken.

 

Wil je verandering en meer weten over hoe jij zaken aanpakt? Klik hieronder op de button.

bottom of page